toelichting op scores

De scores zijn bedoeld om vergelijking van verschillende globale aspecten mogelijk te maken. De vuistregel is: wanneer alle vragen die over een bepaald aspect gaan met ‘nee’ of ‘weet niet’ worden beantwoord, resulteert dat in een score 0%. Is alles ‘ja’ of aanwezig, dan wordt de score 100%.

Bij vragen over wacht- of doorlooptijden krijgen antwoorden verschillende aantallen punten: < 2 weken 2 punten, langer 1 punt en weet niet 0 punten.

In de figuur ziet u bovenin 4 blauwe knoppen. In die knoppen staan weer drie streepjes: een blauw streepje met een percentage daarboven dat weergeeft hoe hoog de score is die hoort bij de gegevens die u hebt ingevuld. Het lichtblauwe streepje (met daaronder een x) geeft het gemiddelde van de scores die over uw gemeente(n) zijn ingevuld. Het oranje streepje (met daaronder NL) geeft het gemiddelde van alle deelnemende gemeenten weer.

Over welke gemeenten gaan de blauwe en lichtblauwe streepjes? Dat regelt u met de selectiebox links in de figuur.Standaard staan alle gemeenten aan waarvoor u de vragenlijst heeft ingevuld. Maar u kunt ook een individuele gemeente selecteren (klik op >>) of sommige gemeenten aan- of uitzetten door ze te selecteren. Afhankelijk van uw selectie verplaatsen de balkjes zich op de knop, omdat er over sommige gemeenten soms door andere deelnemers is gescoord, en over andere gemeenten niet.

Wanneer u op de blauwe knop zelf drukt, verschijnen daar onder de bijbehorende items en uw antwoord daarop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *